4.8 C
Киев
Пятница, 18 октября, 2024

Очільник МОЗ сказав, чому в Україні знизились показники ПЛР-тестувань і захворюваності на Covid-19 (Відео)

7days-ua.com

Тестів методом полімеразної ланцюгової реакції в Україні почали робити менше, оскільки для діагностики Covid-19 почали все більше застосовувати експрес-тести на визначення антигену до коронавірусу.

Про це сказав під час сьогоднішнього брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Він повідомив, що минулого тижня в Україні 203 тисячі 954 ПЛР-тестувань виявили 59 тисяч 381 випадок захворювання на Covid-19, тоді як позаминулого тижня 250 тисяч 417 ПЛР-тестувань дали 70 тисяч 327 позитивних результатів на Covid-19.

За даними глави МОЗ, за минулий тиждень в Україні зробили 58 тисяч 663 тести на антиген, позаминулого – 34 тисячі 58.

“Вся кількість хворих, яка була виявлена під час тестування експрес-тестами – це більше 14 тисяч людей, – вона вся лягла в нашу статистику захворюваності”, – наголосив Максим Степанов.

Як пояснив глава МОЗ, експрес-тести на Covid-19 роблять в Україні в тому числі 23 тисячі сімейних лікарів, тому, щоб дані були точними, статистику захворюваності за експрес-тестами МОЗ подаватиме за тиждень.

“Щодня давати таку статистику – це дуже великий ризик спотвореності відповідної статистики, тому ми це будемо робити щотижня”, – сказав Степанов.

Читайте також: На тлі зниження тестувань на Covid-19 в Україні госпіталізованих із коронавірусом не меншає

Максим Степанов зазначив, що державні лабораторії для проведення ПЛР-тестувань на коронавірус в Україні завантажені зараз дуже мало і МОЗ буде виправляти цю ситуацію.

“Дуже сильно впало все, що стосується тестування, доставки зразків в лабораторії. З цього приводу сьогодні дав доручення провести відповідний селектор”, – сказав Максим Степанов.

Читайте також: Глава МОЗ зробив заяву щодо жорсткого карантину через Covid-19 в Україні (Відео)

The post Очільник МОЗ сказав, чому в Україні знизились показники ПЛР-тестувань і захворюваності на Covid-19 (Відео) first appeared on Новости Ю.

Последние новости

- Advertisement -spot_img

Читайте также

- Advertisement -spot_img